priče sa sabalana mohamad reza bajrami

PRIČE SA SABALANA

  • Izdavač: Geopoetika
  • Barkod: 9788661452727
  • Broj strana: 134
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Godina izdanja: 2017.
752,40 RSD 792,00
ušteda: 39,60 RSD (-5%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Opis
Roman Priče sa Sabalana sastoji se od dve celine-priče (Planina me dozivaše i Na ivici provalije), obe nastale 1990/91. godine u tzv. postrevolucionarnom Iranu. Glavni junak je dečak koji je zbog iznenadne smrti oca prisiljen da prerano odraste i preuzme ulogu glave porodice, u ruralnom planinskom masivu Sabalana (rodnom kraju autora), udaljenom od svake urbane civilizacije.

Ovo je priča o divljoj i divnoj prirodi i vladanju njenih zakonitosti, o ljubavi prema ljudima i životinjama, o oštroj i prekrasnoj zimi, kao i o opasnostima koje od njih prete. Dakle, borba protiv seoskog i surovog i za njih, za konje, pse i vukove i protiv njih. Borba za život. Knjiga je prevedena na nemački i engleski jezik i dobitnik je dve evropske nagrade. Oba dela ovog romana pojedinačno su proglašena za Knjigu godine u Iranu.

V. Bajac

Mohamad Reza Bajrami (1965) autor je preko trideset knjiga za koje je dobio najvažnije nagrade u svojoj domovini. Trenutno je direktor "Kuće iranskih priča".

Mohamad Reza Bajrami rođen je 1965. godine. Već oko tri decenije se bavi pisanjem prevashodno za omladinu, ali i za mlađu decu i odrasle. Proglašen je najboljim piscem u proteklih dvadeset godina od Udruženja pisaca za decu i omladinu Irana. Trenutno je direktor "Kuće iranskih priča" i odseka "Književnost za decu i omladinu". Osim toga, često sarađuje s časopisima namenjenim tinejdžerima.

Za Planina me dozivaše, osim mnogih nagrada u Iranu, dobio je i nagrade "Plava kobra" i "Zlatni medved" u Švajcarskoj. Oba dela ove knjige, Planina me dozivaše i Na ivici provalije bile su knjige godine u Iranu, a dobile su i priznanje Odabrana knjiga časopisa Sura za omladinu, kao i počasnu diplomu "Kluba za razvoj misli dece i omladine". Za svoja druga dela dobio je veliki broj nagrada i priznanja, među kojima su: nagrada za knjigu godine "Šahid Ganipur", knjiga godine po izboru "Zadužbine Hefze Asar" i brojnih udruženja: "Galam", "Klub za razvoj misli", "Književnost otpora", kao i po izboru festivala "Ezra" i časopisa Zdravo deco.

Napisao je preko trideset knjiga, među kojima su najviše pažnje izazvale: Viseći most, Orlovi s brda, Senka skakavca, Zvuk rata, Tri priče jednog čoveka, U potrazi za njegovim glasom, Poslednjih sedam dana.
VIŠE

PRIČE SA SABALANA

Od istog autora

POKOJNICI IZ ZELENOG VRTA

1.337,00 RSD 1.485,00

POKOJNICI IZ ZELENOG VRTA

1.336,00 RSD 1.485,00

PRIČE SA SABALANA

Iz istog žanra