učiti od prirode viktor šauberger

UČITI OD PRIRODE

  • Izdavač: Kokoro
  • Broj strana: 166
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 21 cm
  • Godina izdanja: 2021.
891,00 RSD 990,00
ušteda: 99,00 RSD (-10%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Opis

Nakon Čarolije vode i Plodne zemlje iz štampe je izašla i treća, možda i najzanimljivija, knjiga sa tekstovima Viktora Šaubergera.

Viktor Šauberger (1885-1958), po zanimanju šumar, bio je izraziti holističar. Poticao je iz porodice čiji je način života bio nesvakidašnji čak i za period pre jednog veka. Pripadnici nekoliko generacija Šaubergerovih živeli su u nedirnutim alpskim šumama. Razumeli su mnoge prirodne zakone. Takvu bliskost sa Prirodom nasledio je i Viktor Šauberger, koji je u mladosti odbijao da upiše fakultet iz straha da će biti indoktriniran, verujući da bi tako izgubio svoju intuiciju i sposobnost da vidi čarobne međupovezanosti svega u Prirodi. Recimo, on je mogao da uđe u viša, suptilnija stanja svesti kao kada je, po njegovim rečima, dozvolio svojoj svesti da uđe u protičuću vodu potoka da bi mu se ona vratila sa intuitivnim znanjem o tome šta je vodi potrebno da bi bila zdrava.

Ova knjiga nije povratak u neko romantično doba, diskreditovanje nauke kao discipline, ili tehnologije kao sredstva koje nam olakšava život. Ona je o tome, kao što je Šauberger govorio, da se „razmišlja za oktavu više“.

VIŠE

UČITI OD PRIRODE

Od istog autora

PLODNA ZEMLJA

935,00 RSD

ČUDESNI SVET VODE

891,00 RSD 990,00

UČITI OD PRIRODE

Iz istog žanra