tajna izgubljene riznice borislav zorić

TAJNA IZGUBLJENE RIZNICE

  • Izdavač: Makart
  • Broj strana: 349
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 21 cm
  • Godina izdanja: 2018.
792,00 RSD 880,00
ušteda: 88,00 RSD (-10%)
Trenutno nedostupno
Opis
U jeku Drugog svetskog rata igra sudbine dovodi mladog srpskog arheologa, Matiju Stefanovića, do manastira u kojem Nemci sumnjaju da se nalazi misteriozno pismo.

Nemajući srca da izda svoj narod i starog igumana on postaje deo lanca Čuvara, koji vekovima čuvaju i prenose tajnu o velikom blagu. Mnogo godina kasnije, njegov sin, Nikola, u svom poznom dobu u poslednji čas ostavlja unuku, imenjaku, trag koji treba da sledi i spase dragocenosti. Mladić kreće u potragu sa svojim najboljim prijateljem Goranom, mladim taksistom Dejanom, i dejanovom sestrom, lepom studentkinjom arheologije, Jovanom. U toj opasnoj avanturi staza će im se ukrstiti sa opasnim pretendtima na blago, policijskim inspektorima, profesionalnim ubicama, misterioznim organizacijama. Nikola po prvi put u životu testira svoje snage i hrabrost idući ka cilju: da ispuni amanet svoga dede, ali je istovremeno i njegovo srce pred iskušenjem, zagolicano dražima prelepe Jovane...

Tajna izgubljene riznice, prva knjiga iz zamišljenog serijala Zaveštanje čuvara koplja Svetog Đorđa mladog autora Borisalva Zorića, predstavlja očiti iskorak u prostoru žanra misterije i potrage koji poslednjih godina tako jasno dominira srpskom književnom scenom. Borislav Zorić svojim prvim romanom svrstava se u red relevantnih autora misterija i potraga, pre svega zbog znalački vođene priče u knjizi Tajna izgubljene riznice, uklapanja istorijskih motiva sa savremenim događajima, te njihove uzročno-posledične veze, kao i dispečerski tačnog raspoređivanja mnoštva likova koji ovaj roman čine posebnim. Ono što je, verujem, posebna vrednost Zorićeve knjige je bogat jezik, koji se ne zadržava samo na dijalogu i didaskalijama, već čitalac može pronaći deskriptivne pasaže, koji ne znaju da diktiraju ritam radnje i osmišljavaju kreativne pauze iza kojih sledi bura događaja.

Definitivno izuzetan prvenac Borislava Zorića koji zaslužuje potpunu čitalačku pažnju...“
Miloš Latinović, pisac
VIŠE

TAJNA IZGUBLJENE RIZNICE

Iz istog žanra

ANIKINA VREMENA

690,00 RSD

U TRI KOD KANDINSKOG

743,00 RSD 825,00

DOMINE

1.000,00 RSD 1.100,00

ULAZ U RAJ

1.991,00 RSD

ŽIVOTI U MAGLI

1.815,00 RSD

KALUĐER I HAJDUK

535,00 RSD 594,00

SREBRNI OKSID

723,00 RSD 803,00

PRIČE SA ZIDOVA

297,00 RSD 330,00