snovi za budne jelena ćuslović

SNOVI ZA BUDNE

  • Broj strana: 191
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 20 cm
  • Godina izdanja: 2017.
742,00 RSD 823,90
ušteda: 81,90 RSD (-10%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Opis
„Snovi za budne” je naslov knjige koja obuhvata dvadeset šest kratkih priča i dve pesme u prozi. Izraz Jelene Ćuslović je u toj meri lirski da se može slobodno reći da su u pitanju pesničke pripovetke, koje svesno zanemaruju pravila forme kratke priče i pripovedaju osećanja umesto dešavanja

Dešavanja ipak postoje u ovoj knjizi. Zapleti nisu imperativ kog se autor neizostavno drži ali kada se dese vidimo da su to diskretno montirani snimci jedne intimne kamere koja pažljivo i sa velikim smislom za emotivne detalje snima svet oko sebe.

Likovi u pripovetkama Jelene Ćuslović su obični, „mali” ljudi sa trećeg sprata i visokog prizemlja, iz poslastičarnice ili galerije na uglu, ali najčešće su to stanovnici njene dnevne i spavaće sobe. To su likovi koji u sebi nemaju ničeg epskog, i da ih je snimila neka drugačija kamera mogli su delovati i prozaično, ali Jelenini filteri udahnuli su dah poezije u njihova bivstvovanja. Ovo nije knjiga za ovisnike o akciji i adrenalinu, ovo je knjiga za jezičke sladokusce.
VIŠE

SNOVI ZA BUDNE

Iz istog žanra