sav moj bol magi, milan i ekv u pričama, pesmama, knjigama lidija nikolić

SAV MOJ BOL: MAGI, MILAN I EKV U PRIČAMA, PESMAMA, KNJIGAMA...

  • Izdavač: Makart
  • Barkod: 9788687115200
  • Broj strana: 170
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 21 cm
  • Godina izdanja: 2019.
1.346,00 RSD 1.496,00
ušteda: 150,00 RSD (-10%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Opis
Sav moj bol Lidije Nikolić predstavlja drugačiji uvid na bend EKV, njegove članove i bogatu zaostavštinu koju su ostavili za sobom. Sav moj bol sakuplja u sebi tekstove, literarne i novinske iz pera mnogih autora iz regiona koji su bili i i dalje jesu inspirisani delom ove velike grupe.

Knjiga „Sav moj bol“ predstavlja panoramu literarnih dela, novinskih tekstova, književno-naučnih i stručnih radova i fotografija posvećenih jednoj od najuticajnijih rok grupa sa prostora bivše Jugoslavije.

Oko pedeset autora iz čitavog regiona, poznatih umetnika, pesnika, pripovedača, romanopisaca, novinara i muzičara, svedoče svojim delima o tragu koji su „Ekatarina Velika“, njeni članovi i njihova muzika ostavili u oblasti pisane reči.

Stoga je jedan od ciljeva i namera ovog tematskog izbora da predoči na koji način su oni poslužili kao inspiracija u literaturi i od stvarnih ličnosti postali književni likovi.

U osam poglavlja, naslovljenih stihovima pesama EKV-a, sabrane su priče, pesme, kompozicije, odlomci iz knjiga, eseji i tekstovi iz novina i sa Interneta, pisma i mejlovi, književne pozajmice i stručni radovi iz raznih oblasti.

Umesto planiranog, a nesnimljenog albuma EKV-a pod naslovom „Zajedno“, u ovom zborniku radova su zajedno svi oni koji su na dostojan način svojim rečima ovekovečili svoja osećanja i sećanja na „Ekatarinu Veliku“, njenu muziku i muzičare.
VIŠE

SAV MOJ BOL: MAGI, MILAN I EKV U PRIČAMA, PESMAMA, KNJIGAMA...

Od istog autora

POST SCRIPTUM

2.640,00 RSD 3.300,00

KUTIJA PUNA RADOSTI

801,00 RSD 890,00

DUŠE DIVLJE I SAMOTNE

535,00 RSD 594,00

SAV MOJ BOL: MAGI, MILAN I EKV U PRIČAMA, PESMAMA, KNJIGAMA...

Iz istog žanra