šapati male vlaške slavica garonja radovanac

ŠAPATI MALE VLAŠKE

  • Izdavač: IK Prometej
  • Barkod: 9788651519560
  • Broj strana: 330
  • Pismo: ćirilica
  • Format: 20 cm
  • Godina izdanja: 2022
891,00 RSD 990,00
ušteda: 99,00 RSD (-10%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Opis
Do srži lična, knjiga rastanka. U njoj dušin trepet obavija dragocjen dokument o povezanosti pripovjedačice sa svojom junakinjom, njenim jezikom i duhom. Nenametljiv romaneskno-autobiografski okvir snaži jaku vrijednost svjedočenja i žive govorne riječi.

Dušan Ivanić
r>Odlika ovog krunskog dela trilogije jeste ulančanost pripovednog toka – paralelna retrospekcija prvog i drugog dela (Arkadija, Parusija) udenuta je u pripovednu nit Šapata Male Vlaške – na način da ova dva toka smenjuju jedan drugog – i istovremeno teku u jednom, jedinstvenom. Svoj raskošan varijetetni oblik, kao figura antifona, refrena, zadobila su i svekolika kazivanja i povedanja naratorkinih junakinja i likova, koji cirkulišu celinom narativnih rukavaca, i slivaju se u osnovnu liniju, pojačavaju ton, razgranjavaju partituru sećanja, tvoreći simfoniju života koji, ipak, nije prošao. Života koji još penuša sa razvalina vremena, hridina povesti.

Anđelko Anušić Prikaži više r>Odlika ovog krunskog dela trilogije jeste ulančanost pripovednog toka – paralelna retrospekcija prvog i drugog dela (Arkadija, Parusija) udenuta je u pripovednu nit Šapata Male Vlaške – na način da ova dva toka smenjuju jedan drugog – i istovremeno teku u jednom, jedinstvenom. Svoj raskošan varijetetni oblik, kao figura antifona, refrena, zadobila su i svekolika kazivanja i povedanja naratorkinih junakinja i likova, koji cirkulišu celinom narativnih rukavaca, i slivaju se u osnovnu liniju, pojačavaju ton, razgranjavaju partituru sećanja, tvoreći simfoniju života koji, ipak, nije prošao. Života koji još penuša sa razvalina vremena, hridina povesti.Anđelko Anušić
VIŠE

ŠAPATI MALE VLAŠKE

Od istog autora