razgovori sa prijateljima sali runi

RAZGOVORI SA PRIJATELJIMA

  • Izdavač: Geopoetika
  • Broj strana: 304
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 20 cm
  • Godina izdanja: 2018
1.045,00 RSD 1.100,00
ušteda: 55,00 RSD (-5%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Opis
Nezgoda sa najavama novih autora i knjiga (u tzv. blurbovima) u tome je što oni, uz neobjektivne pohvale, koriste preporuke kao obavezu da knjigu treba da pročitate, ako ne i morate pročitati, umesto da to samo i jednostavno poželite.

A u ovom slučaju to sa željom će se i desiti: Razgovori s prijateljima jedna je zavodnička i zavodljiva knjiga, četvorougao ljudskih odnosa sastavljen od dve mlade najbolje prijateljice i nešto od njih starijeg bračnog para. Da, zvuči kao kliše. Ali, on se sastoji od pitkosti pametnih rečenica ove 26-godišnje autorke sazdan na najboljem stilskom nasleđu čudne kombinatorike. Reč je o mladalačkom seksualnom i umetničkom samootkrivanju preko unakrsne ljubavi i sopstvene književnosti.

Sali Runi piše moderno, ironično, duhovito, a iznad svega – razumljivo. Ona savršeno kontroliše ton svoga glasa i dosledno sprovodi disciplinu upotrebe "ravnog" jezika. Majstor je dijaloga koji koristi kao tenisku loptu: rečenice samo preleću mrežu u oba pravca i ti udarci iznuđuju iskrene i zaslužene čitalačke aplauze. Zabava je obostrana; jedino se ne zna ko u ovoj igri više uživa – autor ili čitalac.

Ova Irkinja je svojom pojavom ozbiljno zatalasala svetsku književnu javnost jer je unela novi, mladalački pogled u tzv. običan život (i politiku), ali i stvorila hibrid romantične komedije i prpošne tragedije – realnu sliku puta u život.

Srećom po čitaoce, napisala je i drugi roman. I opet, mladost i ljubav. Koju biste da poželite.
VIŠE

RAZGOVORI SA PRIJATELJIMA

Od istog autora

BAJNI SVETE, GDE SI TI

1.128,60 RSD 1.188,00

RAZGOVORI S PRIJATELJIMA

1.045,00 RSD 1.100,00

NORMALNI LJUDI

1.003,20 RSD 1.056,00

BAJNI SVETE, GDE SI TI

1.128,60 RSD 1.188,00