novo groblje milica špadijer

NOVO GROBLJE

  • Izdavač: Kontrast izdavaštvo
  • Barkod: 9788660361440
  • Pismo: ćirilica
  • Povez: Broširani povez
  • Format: 20 cm
  • Godina izdanja: 2022
699,00 RSD
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Opis
U generaciji koja lako i mnogo piše, a teško se(be) izražava, Milica Špadijer nalazi svoj glas – glas koji donosi teško pomirljive suprotnosti: klasično obrazovanje i svakodnevicu, kritičnost građanke i gotovo dečje jezičke i misaone reflekse; samosvest angažovane žene i zaigranost, humor i ispovednost (Ja sam strašna žena / Večno uplašena); potrebu da se bude u svetu i svet intime, otvorenost ka konfuznom šumu postmodernog sveta i nacionalni osećaj... Upravo onako kako se ta summa mnogobrojnih protivrečja obznanjuje jednim trostihom pesnikinje: I autorefleksija / Nesigurnost /I vera u stvarnost.
Đorđe Matić
r>Milica Špadijer se ovom knjigom uvrstila u red pjesnika sveštenika, proroka, onih koji kroz svoje ja govore i naš život. Na tragu savremene helenske poezije, Uskrs je u „Novom groblju” stalni motiv i nikada tema već perspektiva. I čeka nas „Autobiografija” – antologijska pjesma savremene srpske poezije čija jezgrovita semantika, rima koja je od onih za koje znamo da oduvijek počiva u dubini jezika i autobiografska sposobnost metafizičkog krokija zovu da pročitamo novu zbirku poezije žene koju prsti peku kad se krsti.
Darko Ristov Đogo Prikaži više r>Milica Špadijer se ovom knjigom uvrstila u red pjesnika sveštenika, proroka, onih koji kroz svoje ja govore i naš život. Na tragu savremene helenske poezije, Uskrs je u „Novom groblju” stalni motiv i nikada tema već perspektiva. I čeka nas „Autobiografija” – antologijska pjesma savremene srpske poezije čija jezgrovita semantika, rima koja je od onih za koje znamo da oduvijek počiva u dubini jezika i autobiografska sposobnost metafizičkog krokija zovu da pročitamo novu zbirku poezije žene koju prsti peku kad se krsti.Darko Ristov Đogo
VIŠE

NOVO GROBLJE

Od istog autora

ŠAR-PLANINA

699,00 RSD

ŠAR-PLANINA

699,00 RSD