legenda o v(j)etrom vijanima (r) anđelko anušić

LEGENDA O V(J)ETROM VIJANIMA (R)

990,00 RSD
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Opis
Priče iz zbirke Anđelka Anušića Legenda o v(j)etrom vijanima, najčešće se zasnivaju na intimističkim ispovestima junaka pripovedača od kojih su neke ukorenjene u detinjstvu ili pak na doživljajima junaka, na njihovom psihičkom stanju koje je uslovljeno strašnim istorijskim udesima.

Životi tih junaka kao i njihovih bližnjih su se u senci istorijskih okolnosti lomili (u Drugom svetskom ratu zbog ustaškog pogroma), pa opet granali (u doba između Drugog i nanovijih ratova), i konačno polomili (u ratovima devedesetih, opet zbog ustaških pogroma čija su kruna sramne i zločinačke operacije „Bljesak“ i „Oluja“ – 1995. godine). O njima iz navedenog dela na visokoumetnički način obnavljamo i utvrđujemo strašna znanja jer ona sadrže istinu bića.

U Legendi o v(j)etrom vijanima, retrospektivno su, u vidu komentarisanja izabranih dokumenata (najčešće fotografija), ispričane kako lične priče i porodične istorije, tako i vrlo kompleksna priča o istoriji jednog naroda koji je zauvek nestao s prostora Vojne granice i drugih prostora bivše NDH.
VIŠE

LEGENDA O V(J)ETROM VIJANIMA (R)

Od istog autora

ŽIVOT IZ ZASJEDE

1.980,00 RSD 2.200,00

MAGLENA AVLIJA

1.080,00 RSD 1.200,00