DOMAĆA ZIMNICA - GASTRONOMSKO BLAGO SRBIJE
- Izdavač: Mladinska knjiga
- Barkod: 9788679284266
- Broj strana: 656
- Pismo: Ćirilica
- Povez: Tvrd
- Format: 22 cm
- Godina izdanja: 2018.
6.990,00 RSD
Trenutno nedostupno
Opis
Slane i slatke zimnice, sokovi, sirupi, kompoti...
Uz knjigu „Domaća zimnica“ kuva se s uživanjem jer je ova knjiga mnogo više od zbirke recepata. Ona nas vraća u detinjstvo i budi najlepša sećanja na prijatnu toplinu bakine kuhinje. Spremanje zimnice je lepa porodična tradicija, jer to nije samo hrana već je to ljubav i vreme koje posvetite porodici.
U ovoj knjizi pronaći ćete preko 500 tradicionalnih, zaboravljenih, modernih, proverenih i oprobanih recepata za pripremu slane, kisele i slatke zimnice tokom cele godine, ali i jela koja se od nje prave. Od krastavčića, cvekle, karfiola i ljutih papričica do pekmeza, kompota i likera. Tu su i mnogobrojni domaćinski saveti kao i kulinarski trikovi za pripremu zdrave hrane, bez aditiva i konzervansa. Ova knjiga može da bude savršen poklon po kome će vas sigurno pamtiti!
Sadržaj:
Zanimljivosti: Devet meseci je potrebno da bi se dobila kvalitetna pršuta. Za to vreme meso u debelim delovima gubi oko 3%, a u tankim oko 35% od svoje mase.
Tajni sastojak vrhunskog slatka: ROZETLA (pelargonium graveolens) u narodu je poznata kao mirisna muškatla od davnina je nezaobilazni sastojak finih kompota, pekmeza, slatka i kolača. Listovima rozetle aromatizovali su se čak i vina i rakije, kao i fini likeri.
VIŠE
Uz knjigu „Domaća zimnica“ kuva se s uživanjem jer je ova knjiga mnogo više od zbirke recepata. Ona nas vraća u detinjstvo i budi najlepša sećanja na prijatnu toplinu bakine kuhinje. Spremanje zimnice je lepa porodična tradicija, jer to nije samo hrana već je to ljubav i vreme koje posvetite porodici.
U ovoj knjizi pronaći ćete preko 500 tradicionalnih, zaboravljenih, modernih, proverenih i oprobanih recepata za pripremu slane, kisele i slatke zimnice tokom cele godine, ali i jela koja se od nje prave. Od krastavčića, cvekle, karfiola i ljutih papričica do pekmeza, kompota i likera. Tu su i mnogobrojni domaćinski saveti kao i kulinarski trikovi za pripremu zdrave hrane, bez aditiva i konzervansa. Ova knjiga može da bude savršen poklon po kome će vas sigurno pamtiti!
Sadržaj:
- Tehnike pripreme
- Slane zimnice (ajvar, marinirano povrće, sosovi, sušeno povrće, sušeno i zamrznuto testo, turšija, zamrznuto povrće)
- Zimnica od mesa
- Slatke zimnice (marmelade, pekmezi, džemovi, slatko, kandirano voće, sušenje voća u kućnim uslovima, zamrznuto voće, domaći sokovi, kompoti i sirupi)
- Likeri
- Terminologija
Zanimljivosti: Devet meseci je potrebno da bi se dobila kvalitetna pršuta. Za to vreme meso u debelim delovima gubi oko 3%, a u tankim oko 35% od svoje mase.
Tajni sastojak vrhunskog slatka: ROZETLA (pelargonium graveolens) u narodu je poznata kao mirisna muškatla od davnina je nezaobilazni sastojak finih kompota, pekmeza, slatka i kolača. Listovima rozetle aromatizovali su se čak i vina i rakije, kao i fini likeri.