čovek po meri šinjela psihobiografija vojvode živojina mišića aleksandar misojčić

Čovek po meri šinjela - psihobiografija vojvode Živojina Mišića

  • Izdavač: Zepter book
  • Barkod: 9788674941737
  • Broj strana: 168
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Mek
  • Format: 13X20
  • Godina izdanja: 2023
1.320,00 RSD
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Opis

Knjiga "Čovek po meri šinjela" je pažljivo strukturirana u poglavlja, svako s posebnim ciljem da dublje razmotri karakteristike vojvode i njegove unutarnje svetove. Svako poglavlje otvara svojevrsni prozor u tipična uverenja, osećanja i reakcije vojvode, omogućavajući čitaocima da se dublje povežu s njegovim likom.

Svako poglavlje počinje uvodom koji se ne samo bavi analizom vojvodinog karaktera, već i pruža sliku vremena u kojem je živeo. Ovi uvodi predstavljaju ključno psihološko sredstvo koje povezuje vojvodinu ličnu priču s širim kolektivnim narativom. Na taj način, čitaoci će doživeti kako se vojvodina lična sudbina prepliće s događajima i atmosferom toga vremena, stvarajući duboku vezu između individue i društva.

Drugi deo svakog poglavlja dublje zaranja u psihobiografsku analizu vojvodinog uma i emocija. Iako nudi dublje uvide u vojvodinu ličnost, ovaj deo teksta očuvava emotivni ton vremena u kojem je autor, Mišić, živeo. Kroz ovo emotivno pisanje, čitaoci će se duboko povezati s vojvodinim unutarnjim svetom i razumeti kako je njegova ličnost oblikovala i bila oblikovana vremenom u kojem je živeo.

Autor, Aleksandar Misojčić, psihijatar i psihoterapeut, rođen je u Beogradu 1974 godine. Višegodišnje psihijatrijsko iskustvo sticao je u Institutu za mentalno zdravlje, a potom u sopstvenoj psihijatrijskoj ordinaciji ,,Reč”. Sistemski je porodični psihoterapeut sa evropskim sertifikatom za rad na teritoriji Evropske unije. U okviru psihoterapijskog rada usko se bavi dinamikom porodičnih odnosa. Njegovu drugu knjigu GRAD: PSIHOBIOGRAFIJA CARA DUŠANA možete isto naći na sajtu knjizaraimperativ.rs.

VIŠE

Čovek po meri šinjela - psihobiografija vojvode Živojina Mišića

Od istog autora

Čovek po meri šinjela - psihobiografija vojvode Živojina Mišića

Iz istog žanra